România a ajuns pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte speranţa de viaţă

Dezastrul din sistemul medical îşi spune cuvântul. Am ajuns pe ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte speranţa medie de viaţă. Româncele trăiesc în medie 77 de ani, în timp ce bărbaţii 69 de ani, potrivit unui raport demografic al Comisiei Europene.

În România speranţa medie de viaţă este de 77 de ani la femei, în vreme ce media din Uniunea Europeană este de 82 de ani. Suntem la o distanţă mare de ţări ca Franţa, Suedia sau Norvegia, dar aproape la egalitate cu vecinii bulgari, unguri şi sârbi.
Diferenţele între statele membre privind speranţa de viaţă sunt foarte mari, respectiv de 13 ani în cazul bărbaţilor şi 8 ani în cazul femeilor. În fruntea clasamentului se află Franţa, Spania, Italia şi Suedia, unde speranţa de viaţă este de aproape 80 de ani la bărbaţi şi aproape 85 de ani la femei.

Raportul arată că şi familiile sunt supuse unor schimbări semnificative. Numărul căsătoriilor este în scădere, în timp ce numărul divorţurilor şi naşterilor în afara căsătoriei este în creştere.

În medie, în Uniunea Europeană au loc patru divorţuri la fiecare zece căsătorii, iar unul din trei copii se naşte în afara căsătoriei, relateaza antena3.ro.

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: