Japonia declară stare de alertă nucleară după seismul cu magnitudinea de 8,9

In urma cutremurului devastator din Japonia, a izbucnit un incendiu la centrala nucleara Onagawa. Desi nu exista scurgeri radioactive, a fost declarata  stare de alerta  nucleara. De asemenea prefectura Fukushima,  unde se afla o alta centrala nucleara, va evacua 2.00 de locuitori.

Un incendiu a izbucnit la centrala nucleară Onagawa, din prefectura Miyagi, în urma cutremurului devastator ce s-a produs vineri în Japonia. Incendiul a izbucnit în sala turbinelor, potrivit agenţiei Kyodo News.

Deşi nu sunt scurgeri radioactive, a fost declarată stare de alertă nucleară. Probleme tehnice s-au înregistrat la centrala nucleară Fukushima după puternicul seism produs în Japonia vineri dimineaţă, informează pagina online a agenţiei Kyodo.
Potrivit Ministerului nipon al Industriilor, sistemele de răcire a minereului nuclear s-au oprit la reactoarele 1 şi 2 ale centralei nucleare administrată de compania Tokyo Electric Power.

2.000 de locuitori din apropiere de centrala nucleară Fukushima au fost rugaţi să îşi părăsească locuinţele, relatează agenţia Kyodo. Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat că a primit informaţii de la Japonia privind o stare de urgenţă sporită, potrivit NewsIn.

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: