Kadhafi, subiect de ironii pe Internet: Nu îmi reproşaţi nebunia mea, doar în asta excelez

Muammar Kadhafi a devenit o ţintă a ironiilor şi glumelor pe Internet, chiar într-un moment în care liderul libian reprimă sângeros insurecţia din ţara sa. Clipurile video care parodiază discursurile uneori mai puţin inteligibile ale “Ghidului”, caricaturile şi glumele, unele puţin macabre, se multiplică pe Internet, liderul aflat la putere în Libia în ultimii 42 de ani fiind calificat drept un “bolnav mintal” sau un “lunatic periculos”, relateaza mediafax.ro.

“Televiziunea libiană ameninţă să redifuzeze discursul lui Kadhafi, dacă rebelii nu se predau”, potrivit unei glume în limba arabă, ca aluzie la recentele sale alocuţiuni-fluviu.

De la începutul insurecţiei soldate până în prezent cu 6.000 de morţi, potrivit Ligii libiene a drepturilor omului, liderul nu i-a menajat pe rebeli, numindu-i “şobolani”, “microbi”, tineri îndopaţi cu “pastile halucinogene”, afirmând în acelaşi timp că poporul său îl “adoră”.

“Poporul vrea să înţeleagă discursul!”, “Poporul vrea să aibă grijă de preşedinte!”, potrivit unor sloganuri ironice postate pe site-ul de socializare Facebook.

Pe una din zecile de pagini care îi sunt consacrate pe Facebook, colonelul “ia cuvântul”: “vom începe dialogul cu tinerii rebeli imediat ce efectul halucinogenelor va dispărea”.

Alte mesaje sunt: “Nu îmi reproşaţi nebunia mea, doar în asta excelez”, “Eu am construit Libia, eu o voi distruge”.

O altă pagină oferă “un preţ inestimabil celui care găseşte o creatură în viaţă care este la fel de proastă ca Muammar Kadhafi”.

Dar clipurile video sunt cele care fac furori, ele fiind vizionate de mii de persoane.

Într-unul din ele, Kadhafi devine personajul principal din “Looney Tunes”, celebra serie americană de desene animate: canarul Daffy Duck este înlocuit de Ga-Daffy, al cărui discurs se reduce la un măcăit aprins.

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Trackbacks

  • By Petitie « Popateapa's Blog on March 5, 2011 at 7:55 am

    […] Aliosa , Carmen Amza , baricada ,Basarica , Bataiosu Mihai , Cati Lupascu , Corina Cretu ,Marcus ,Dan Voiculescu , Dispecer Blogosfera , Exasperat , Framentarium […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: