DNA anunţă că a ajuns “la persoane cu funcţii înalte” în dosarul Ploieşti

Procurorul de şedinţă al DNA a susţinut, joi, că ancheta în cazul şefului Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, se va extinde, întrucât anchetatorii nu se aşteptau ca acţiunea lor să conducă la persoane cu funcţii mai înalte decât cea a acuzatului, scrie Gândul.

“Deşi a semnat declaraţia olografă, nu a semnat-o şi pe cea tipizată, deoarece este probabil vorba de denunţurile pe care le-a făcut. Acţiunea penală se va extinde în acest caz mult mai mult, deoarece noi nu ne-am aşteptam ca aţiunea care l-a vizat pe el să ne conducă mult mai sus, la persoane cu funcţii mai înalte decât ale sale”, a susţinut, în faţa judecătorilor, procurorul DNA, la judecarea recursului şefului Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, care cere să fie eliberat din arest.

Tribunalul Bucureşti – care a decis, în 25 februarie, arestarea lui Cornel Costea – a considerat că este necesară măsura preventivă, întrucât sunt date că încearcă să zădărnicească adevărul prin influenţarea martorilor, în condiţiile în care acesta nu impunea întocmirea documentelor vamale până nu-şi primea comisioanele.

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: