Dezvoltarea haotică a Bucureştiului se întoarce împotriva constructorilor

Dezvoltatorii imobiliari au căzut în capcana construirii haotice care a avut loc în Capitală în ultimii 20 de ani. Aceştia încep să dărâme imobilele construite fără locuri de parcare şi pe cele “urâte”.

Astfel, dacă până în prezent singurul ţel al celor care ridicau un imobil de birouri sau de locuinţe, în perioada 1990-2010, a fost să construiască cât mai repede şi mai ieftin, acum proprietarii imobilelor au început să se întrebe cât de utile sunt aceste construcţii edificate doar pe principiul economisiiri banului.

Şi, primul proprietar a unei asemenea clădiri, situată pe Calea Floreasca numarul 141-143, s-a decis: va demola clădirea şi va ridica alta mai eficentă în locul ei. “Este o clădire banală, cu ferestre mici, aşezată prost şi care nu are locuri de parcare. Proprietarul clădirii nu a putut să închirieze din cauză că nu existau locuri unde să parchezi maşina. În locul imobilului, va fi ridicată o altă clădire care va avea două-trei nivele de parcare “, a explicat arhitectul care se ocupă de proiect, Radu Popescu.

Clădirea a fost construită în perioada 2000-2002 şi are patru etaje

Proiectul a fost prezentat deja în Comisia Tehnică de Urbanism a Municipiului Bucureşti, iar potrivit arhitectului Dan Marin, membru al acestei comisii, este primul proiect care prevede demolarea unei clădiri realitiv noi din cauza lipesi locurilor de parcare.

Arhitecţii spun că se aşteaptă ca şi alte imobile să fie puse la pământ pentru a face loc altor construcţii care vor fi gândite mai bine, atât din punct de vedere funcţional cât şi al arhitecturii, relateaza EVZ.RO.

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: