Cele mai mari mistere ale lumii moderne

Lumea modernă este plină de mister. Nu mă refer la faptul că cei mai mulţi dintre noi nu înţeleg ce li se întâmplă, ci la faptul că unele evenimente nu pot fi explicate. Vi le prezentăm pe cele mai cunoscute dintre acestea.

10. Goeleta Carroll A. Deering. A fost găsită de echipele de salvare plutind în derivă pe coastele Carolinei de Nord pe 31 ianuarie 1921. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, salvatorii nu au putut urca la bordul goeletei decât pe 4 februarie. Nu mică le-a fost surpriza când au descoperit că înăuntru nu era nicio urmă a echpajului. Cei mai mulţi oamenii ai vremii au pus dispariţia pe seama unor forţe paranormale. Câteva ipoteze mai plauzibile indicau, însă, posibilitatea ca ambarcaţiunea să fi fost victima pirateriei. Adevărul nu s-a aflat niciodată.

09. D.B. Cooper. Enigma în aceste caz sună aşa: Cine este D.B. Cooper? Pe 21 noiembrie 1971, un individ care a declarat că se numeşte D.B. Cooper a deturnat un Boeing 727, l-a lăsat să aterizeze fără ca pasagerii să ştie că sunt în vreun pericol, a păstrat membrii echipajului pe post de prizonieri, a cerut şi a primit 200.000 de dolari şi o paraşută de la autorităţi, a constrâns pilotul să decoleze, iar la scurt timp a sărit cu paraşuta şi nu l-a mai găsit nimeni niciodată. O parte din bani a fost găsită de un copil, dar în afară din aceştia, niciun indiciu nu a mai apărut vreodată. Singurul suspect care a apărut de-a lungul timpului a fost un bărbat care i-a spus soţiei pe patul de moarte că el e D.B. Cooper, dar mărturia lui nu a putut fi probată niciodată.

08. Ipoteza Riemann. A fost formulată pentru prima oară de Bernhard Riemann în 1859 şi este una din cele mai cunoscute și mai importante probleme nerezolvate din matematică. A rămas nerezolvată timp de mai bine de un veac şi jumătate, deși asupra ei s-au concentrat eforturile multor matematicieni de prestigiu. Spre deosebire de alte probleme celebre, este mai atractivă pentru profesioniștii domeniului decât pentru amatori. Nu are rost să o enunţ pentru că, oricum, nu am înţelege nimic din ea. Dar există!

07. Black Dahlia. Nimeni nu a reuşit vreodată să afle cine a ucis-o pe Black Dahlia, pe numele ei adevărat Elizabeth Short. Trupul tinerei de 22 de ani a fost găsit mutilat şi tăiat în două pe 15 ianuarie 1947. Mai mult, tânăra “primise” un cadou ce ar fi desfigurat-o pe viaţă: “Zâmbetul Glasgow”. Adică gura îi fusese tăiată de la o ureche la cealaltă. Proporţiile investigaţiei crimei au fost colosale, unele dintre cele mai mari din istoria Statelor Unite ale Americii, dar zadarnice. Criminalul nu a fost descoperit niciodată în ciuda zecilor de suspecţi şi mărturii. Citeşte mai mult pe tabu.ro.

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: