Incoerenta lui Crin si efectele sale

Crin Antonescu penduleaza in acest moment intre PDL si PSD. Aceasta indecizie a rapit PNL-ului cateva puncte in sondaje (1-2 cel mult pentru ca nu este un fapt foarte grav) si duce de rapa proiectele comune ale Opozitiei (care ar insemna in acest moment lucrul om-la-om cu parlamentarii Puterii pentru a strange cele 15 voturi necesare unei motiuni de cenzura in primavara).

Ce vrea Crin? Sa se pozitioneze ca lider al Opozitiei (iritat de “dialogul” Traian Basescu – Victor Ponta). Argumentul sau principal este pozitia in sondaje,  (unde este votat si de sustinatori ai PDL care nu vad in acest moment niciun prezidentiabil din randurile propriului partid. Baconsky, Udrea? Nu. Si atunci il sustin pe Crin Antonescu).

Iar PSD-ul a zis DA: Crin Antonescu la presedintie. PSD vrea la guvernare si atat. Ii lasa presedintia lui Crin Antonescu.

De ce se apropie Crin Antonescu de PDL (fapt care provoaca in anumite momente euforia lui Boc)?  Pentru ca obiectivul sau este sustinerea lui Vasile Blaga la presedintia partidului, pentru ca mai apoi acesta sa se “rupa” cu o aripa si sa migreze spre o fuziune cu PNL-ul. Care sa ia cele cateva procente pe care le mai are PDL-ul in acest moment pe scena politica. Si sa umple vidul de de personalitati care va ramane dupa “moartea politica” a lui Basescu.

Problema lui Crin este ca Vasile Blaga nu vrea sa-l paraseasca, pe Basescu. Va ramane “buldogul” sau credincios. Acum mingea e la Udrea care a anuntat “constiincioasa” ca il va sustine pe Blaga la presedintia partidului.:)

Varianta de cooperare Crin Antonescu – Traian Basescu nu exista. Chiar daca Crin s-ar lasa ispitit (desi are numeroase motive sa nu se lase), se opune un personaj important – Adina Valean, in spatele careia sta (pe vremuri la propriu) neinduplecatul Dinu Patriciu.

Deci, unde va duce pendularea lui Crin Antonescu? Daca aveti variante, lasati-le aici. Comentariile vor fi deschise de azi-inainte:)

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: